Slapen tussen de wol: daar word je blij van!
Geschreven op 30/05/2023 door Slaappunt.
Slapen tussen de wol: het lijkt iets uit lang vervlogen tijden, maar niets is minder waar. Dankzij een wollen onderdeken, een wollen dekbed/bovendeken en een wollen hoofdkussen slaap je niet alleen gezond, maar ook comfortabel. Het resultaat? Je stapt met méér energie uit bed en voorkomt rugpijn en andere gezondheidsproblemen.

Een wollen dekbed of bovendeken

Een wollen dekbed of bovendeken is, in combinatie met een wollen onderdeken, een uitstekende isolator. Tijdens de winter blijft het heerlijk warm in je bed en in de zomer zorgt wol voor een koel bed. Slaappunt gebruikt wol van het Merinoschaap uit Australië, een natuurlijk product dat het zweet snel en doeltreffend afvoert. Op die manier blijven je spieren tijdens het slapen droog en voorkom je spierpijn wanneer je ’s morgens wakker wordt. De huisstofmijt gedijt het best in een vochtige omgeving. Aangezien het vocht door de ultrafijne wol heel snel wordt afgevoerd, vermijd je het risico op huisstofmijtallergie volkomen. Zo krijg je geen last van allergische reacties zoals niezen, een verstopte neus of astma.

Een wollen onderdeken

Op een wollen onderdeken is het heerlijk comfortabel slapen. Je krijgt het gevoel alsof je elke dag op schone lakens slaapt. Maar er is meer. Net zoals een wollen dekbed, garandeert een wollen onderdeken dat je bed droog blijft, omdat het je transpiratievocht snel afvoert.

Een wollen hoofdkussen

Een hoofdkussen zorgt voor een optimaal slaapcomfort en ondersteunt je nek tijdens het slapen. Ook wollen hoofdkussens voeren het transpiratievocht snel af, waardoor je schouders en nek steeds droog blijven. Op die manier kunnen je nekspieren ontspannen en vermijd je nekklachten. Een hoofdkussen met wol behoudt – in tegenstelling tot andere kussens – zijn veerkracht en blijft jarenlang de nodige ondersteuning bieden. Bovendien blijven wollen hoofdkussens schimmelvrij en zijn er geen zweetvlekken te bespeuren. Advies op maat nodig? Neem gerust contact met op met een van onze slaapadviseurs.

 

Tip: onderhoud je wollen producten regelmatig zoals aangegeven, zodat het heel lang meegaat!